O le a le peptide mole laiti?

tala fou

I le amataga o le 20th seneturi, EmilFischer, le manumalo o le Nobel Prize in Chemistry i le 1901, faʻapipiʻiina faʻatasi le dipeptide o le glycine mo le taimi muamua, faʻaalia ai o le fausaga moni o le peptide e aofia ai ponaivi amide.Ina ua mavae le tasi tausaga, sa ia tuuina atu le upupeptide, lea na amata ai suʻesuʻega faasaienisi o le peptide.

Amino acids sa manatu muamua o le iunite aupito itiiti o le tino's absorption o mea'ai polotini, a'o peptide na na'o le fa'avasegaina lona lua o le polotini.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o le saienisi ma meaʻai, ua iloa ai e saienitisi a maeʻa ona faʻafefeteina ma faʻaleagaina le polotini, i le tele o tulaga, o peptides laiti e aofia ai le 2 i le 3 amino acids e faʻafefe saʻo e le tootoo laiti o le tagata, ma o le faʻaogaina lelei e maualuga atu nai lo lena. tasi amino acids.Na faasolosolo malie ona iloa e tagata o le peptide laiti o se tasi lea o mea sili ona taua i le olaga, ma o lana galuega na auai i vaega uma o le tino.

1

Peptide o le polymer o le amino acid, ma se ituaiga o tuufaatasiga i le va o le amino acid ma le porotini, ma e aofia ai le lua pe sili atu ma le lua amino acids e fesootai le tasi i le isi e ala i le filifili peptide.O le mea lea, i se tasi taimi, e mafai ona tatou mafaufau i le peptide o se mea e le atoatoa le pala o le polotini.

Peptides o lo'o fausia i amino acids i se fa'atonuga fa'apitoa e feso'ota'i i filifili peptide.

E tusa ai ma le nomenclature ua talia, ua vaevaeina i oligopeptides, polypeptide ma polotini.

Oligopeptide e aofia ai le 2-9 amino acids.

O le polypeptide e aofia ai le 10-50 amino acids.

O le polotini o se peptide e maua mai i le sili atu ma le 50 amino acids.

O se manatu e faapea, pe a ulu atu le polotini i totonu o le tino, ma i lalo o le gaioiga o se faasologa o enzymes digestive i totonu o le vaega o meaʻai o le a eli i polypeptide, oligopeptide, ma iu ai ina pala i amino acids saoloto, ma o le absorption mo le tino i le polotini e mafai ona naʻo. faia i foliga o amino acids saoloto.

Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o meaola faʻaonaponei faʻasaienisi ma meaʻai, ua iloa e saienitisi e mafai ona faʻafefe atoa le oligopeptide e le manava, ma faasolosolo malie ona talia e tagata e pei o le oligopeptide ituaiga I ma le ituaiga II na faʻapipiʻiina lelei.

O suʻesuʻega faʻasaienisi ua maua ai o le oligopeptide o loʻo i ai se faʻaoga tulaga ese:

1. Fa'asa'o sa'o e aunoa ma se fa'ama'i.O loʻo i ai se ata puipui i luga o lona luga, lea o le a le faʻaogaina i le enzymatic hydrolysis e ala i se faasologa o enzymes i totonu o le tino o le tagata, ma oʻo saʻo i totonu o le tootoo laiti i se foliga atoatoa ma faʻafefe e le tootoo laiti.

2. Fa'asa'o vave.E aunoa ma ni otaota po o ni otaota, ma toe faaleleia mo sela ua faaleagaina.

3. E pei o se alalaupapa o le ave taavale.Fa'aliliuina uma ituaiga o mea'ai i sela, totoga ma fa'alapotopotoga i totonu o le tino.

2

E faʻaaogaina lautele i le tele o faʻalapotopotoga e pei o tausiga faʻafomaʻi, meaʻai ma mea faʻalelei ma lona faʻaogaina faigofie, meaʻai mauoa ma aafiaga physiological eseese, lea e avea ma se nofoaga vevela fou i le fanua maualuga-tech.Laititi mole peptide ua aloaia e le National Doping Control Analysis Organization o se oloa saogalemu mo tagata taʻalo e faʻaoga, ma o le People's Liberation Army Eighth One Industrial Brigade o loʻo ave ni peptides mole laiti.O peptide mole laiti ua suia ai pa malosi na faʻaaogaina e tagata taʻalo i aso ua mavae.A maeʻa aʻoaʻoga faʻatauvaʻa maualuga, inu se ipu peptides mole laiti e sili atu mo le toe faʻaleleia o le tino ma le tausia o le soifua maloloina nai lo le malosi.Aemaise lava mo maso ma ponaivi faaleagaina, o le galuega toe faaleleia o peptides mole laiti e le mafai ona suia.


Taimi meli: Apr-07-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou